Friday, November 18, 2016

ବୁନ୍ଦି ଖିରୀ


ବୁନ୍ଦି ମିଠେଇ
ଫଟୋ କ୍ରେଡ଼ିଟ - ୱିକିମିଡ଼ିଆ କମନ୍ସ୍

ସାମଗ୍ରୀ - ଏକ କପ ସାଧା ବୁନ୍ଦି (ମିଠା ନୁହେଁ କି ଖାରା ନୁହେଁ) , ଖିର ଆଠ କପ, ଗୁୁଡ଼ ୧/୩ କପ, କାଜୁ ପଚାଶ ଗ୍ରାମ, ଖିସମିସ ୨୫ ଗ୍ରାମ, ଘିଅ ଦଶ ଗ୍ରାମ, ଗୁଜରାତି ଗୁଣ୍ଡ ଅଧ ଚାହା ଚାମଚ ।

ପ୍ରଣାଳୀ -  ପଲମରେ ଘିଅକୁ ଗରମ କରି ସେଥିରେ କାଜୁ ଓ ଖିସମିସକୁ ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ । କାଜୁ ଇଷତ ସୁନା ରଙ୍ଗ ହେବା ଦରକାର । ଖିରକୁ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ରଖି ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଦଶ ମିନିଟ ପରେ ଗୁଡ଼କୁ ଛେଚି ଗୁଣ୍ଡ କରି ଖିରରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଖିର ଫୁଟି ଫୁଚି ତିନି ଭାଗରୁ ଭାଗେ ହେବ ।   ଏବେ ଭଜା କାଜୁ ଓ କିସମିସକୁ ଖିରରେ ପକାଇ ପାଞ୍ଚ ମିନିଟି ଫୁଚାନ୍ତୁ । ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଆଞ୍ଚରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଖିରରେ ବୁନ୍ଦିକୁ ପକାଇ ଘୋଡାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ବୁନ୍ଦି ପକାଇ ସାରିଲା ପରେ ଖିରକୁ ନିଆଁରେ ଫୁଟାଇବେ ନାହିଁ । ଦଶ ମିନିଟ ପରେ ଢାଙ୍କୁଣି ଖୋଲି ପରସି ପାରିବେ ।

No comments:

Post a Comment