ବେଲ ପଣା
ଫଟୋ କ୍ରେଡ଼ିଟ - ୱିକିମିଡ଼ିଆ କମନ୍ସ୍ (ସୁଭାସିଷ ପାଣିଗ୍ରାହୀଙ୍କର ଚିତ୍ରୋତ୍ତୋଳନ) |
ସାମଗ୍ରୀ : ଗୋଟିଏ ପାକଳ ବେଲ, କୋରା ବା ଛେଚା ଗୁଡ଼ ୩୦ ଗ୍ରାମ (ବା ଛଅ ଚାହା ଚାମୁଚ), ଅଧ ଚାହା ଚାମଚ ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ପାଣି ଦୁଇ ଗିଲାସ, ଦହି ଅଧ ଗିଲାସ ।
ପ୍ରଣାଳୀ : ବେଲଟିକୁ ଭାଙ୍ଗି ତାହାର ମାଂସଳ ଅଂଶକୁ ଏକ ତସଲାରେ ରଖନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଦୁଇ ଗିଲାସ ପାଣି ପକାଇ ଭଲ କରି ଚକଟନ୍ତୁ । ଏହା ପରେ ଏହାକୁ ଛାଣି ଦେଇ ବେଲର ମଞ୍ଜି ଓ କତା ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏଥି ସହିତ ଦହି ଓ ଗୁଡ଼ ମିଶାଇ ଉତ୍ତମ ଭାବରେ ଫେଣ୍ଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଉପରେ ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଛିଞ୍ଚି ଦିଅନ୍ତୁ । ବେଲ ପଣା ତିଆରି ହୋଇଗଲା ।
No comments:
Post a Comment