Friday, December 04, 2015

ଶୁନୁଶୁନିଆ ଶାଗ 


ଫଟୋ କ୍ରେଡିଟ୍ - ୱିକିମିଡିଆ କମନସ୍ 

ସାମଗ୍ରୀ 


୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍ ଶୁନୁଶୁନିଆ ଶାଗ, ଦୁଇଟି ବାଇଗଣ, ଗୋଟିଏ ଆଳୁ, ବଘାରିବା ପାଇଁ ତେଲ, ଜୀରା ଶୋରିଷରୁ ଏକ ଚାମଚ, ଆଠ କୋଲା  ଛେଚା ହୋଇଥିବା ରସୁଣ, କଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଦୁଇଟା ।

ପ୍ରଣାଳୀ


ଶାଗକୁ ଭଲ କରି ବାଛି ଧୋଇକରି କାଟିଦିଅନ୍ତୁ । ଆଳୁରୁ ଚୋପା ଛଡାଇ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି ଧୋଇରଖନ୍ତୁ । ବାଇଗଣକୁ ଆଳୁ ପରି ଛୋଟ ଛୋଟ କରି ଖଣ୍ଡ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।

ଚୁଲୀରେ କରେଇ ବସେଇ ତେଲରେ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଫୁଟଣ ଓ ରସୁଣ ଛେଚା ପକାଇ ପରିବା ଓ ଶାଗ ପକାଇଦିଅ । ଲୁଣ ପକାଇ ସେଗୁଡିକୁ ଘାଣ୍ଟି ଦେଇ ଘୋଡାଇ ଧୀର ଜାଳରେ ବସାଅ । କିଛି ସମୟ ପରେ ସେଗୁଡିକୁ ଖେଳେଇ ଦେଇ ଭାଜିଦିଅ । ଆବଶ୍ୟକ ମନେ କଲେ ଆଉ ଦୁଇ ଚାମଚ ତେଲ ପକାଇ ଘାଣ୍ଟି ଚୁଲୀରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅ । 


ଉତ୍ସ – ଓଡିଶୀ ରନ୍ଧନ କଳା ( ପ୍ରସନ୍ନକୁମାରୀ ଦେବୀ )

No comments:

Post a Comment