Saturday, September 24, 2016

ନିମଫୁଲ ବରା 


ନିମ ଫୁଲ
ଫଟୋ କ୍ରେଡ଼ିଟ - ୱିକିମିଡ଼ିଆ କମନ୍ସ୍ 

ସାମଗ୍ରୀ - ଦୁଇ କପ ନିମ ଫୁଲ, କୋଡ଼ିଏ ଗ୍ରାମ୍ (ଦୁଇ ଟେବୁଲ ଚାମଚ) ଚାଉଳ ଚୁନା, ଗୋଟିଏ ବଡ଼ ସିଝା ଆଳୁ, ଅଦା ଦୁଇ ଇଞ୍ଚ ଲମ୍ବାରେ ଦୁଇ ଇଞ୍ଚ ଚଉଡ଼ା ଖଣ୍ଡେ, ରସୁଣ ଦଶ କୋଲା, ଲଙ୍କା ଚାରି-ପାଞ୍ଚଟି, ପାଞ୍ଚ ଗ୍ରାମ ବା ଗୋଟିଏ ଚାହା ଚାମଚ ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ, ସୁଆଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ଛାଣିବା ପାଇଁ ତେଲ ।

ପ୍ରକ୍ରିୟା - ଅଦା, ଲଙ୍କା ଓ ଚୋପାଛଡ଼ା ରସୁଣକୁ ଚୁନ୍ ଚୁନ୍ କରି କାଟନ୍ତୁ । ଏହି କଟା ମଲଲାକୁ ସିଝା ଆଳୁ, ନିମ ଫୁଲ, ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ, ଚାଉଳ ଚୁନା ଓ ବାକି ସବୁ ସାମଗ୍ରୀ ସହ ମିଶାଇ ଚକଟନ୍ତୁ । ଛୋଟ ଛୋଟ ଚେପେଟା ବରା କରି ଉଭୟ ପଟ ଭଲକରି ଭାଜି ହେଲା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ତେଲରେ ଛାଣନ୍ତୁ । 

No comments:

Post a Comment