Monday, November 30, 2015

ଟମାଟୋ ଚଟଣି 



ଫଟୋ କ୍ରେଡିଟ୍ - ୱିକିମିଡିଆ କମନସ୍ 

ସାମଗ୍ରୀ 


ଚାରଟି ମଝି ଆକାରର ମାଂସଳ ବିଲାତି ବାଇଗଣ, ଖଣ୍ଡେ ଏକ ଇଞ୍ଚ୍ ଲମ୍ବର ଅଦା, ତିନଟି କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଦୁଇ ଡେମ୍ଫ କଅଁଳ ଭେର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଏକ ଚାମଚ ଜୀରା, ସାମାନ୍ୟ ହେଙ୍ଗୁ, ଦୁଇ ଚାମଚ ବିରିଜାଇ, ଛୋଟ ଚାମଚରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ତେଲ, ବଡ ଚାମଚରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଚିନି, ଗୋଟିଏ ମଧ୍ୟମ ଆକାରର ପିଆଜ, ସୁଆଗ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ । 

ପ୍ରଣାଳୀ 


ଟମାଟୋ, ଅଦା, ପିଆଜ ଓ ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର ଆଦିକୁ କାଟି ଅଲଗା ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ । କରେଇରେ ତେଲ ଦେଇ ଜୀରା, ହେଙ୍ଗୁ, ବିରିଜାଇ ପକାନ୍ତୁ । ଜୀରା ଫୁଟିଲେ ଲଙ୍କା, ଟମାଟୋ, ଅଦା ଆଦିକୁ ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ । ଟମାଟୋ ନରମିଗଲେ ଲୁଣ ଓ ଚିନି ଦେଇ ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଟମାଟୋ ଖଟା ନଥିଲେ ଗୋଟିଏ ଲେମ୍ବୁର ରସ ଚିପୁଡ଼ିକରି ଏଥିରେ ପକାନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜ୍ ରେ ରଖିଲେ ସପ୍ତାହେ ପାଖାପାଖି ରହି ପାରେ । 

ଉତ୍ସ – ଓଡିଶୀ ରନ୍ଧନ କଳା ( ପ୍ରସନ୍ନକୁମାରୀ ଦେବୀ )

No comments:

Post a Comment