Sunday, November 22, 2015

ମୂଳା ଭଜା








ସାମଗ୍ରୀ


ଦୁଇଟା ମଧ୍ୟମ ଆକାରର ମୂଳା, ଏକ ମୁଠା ଅରୁଆ ଚାଉଳ, ଏକ ମୁଠା ବିରିଜାଇ, ଜୀରା ଅଧ ଚାମଚ, ଦୁଇଟା ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଓ ଭାଜିବା ପାଇଁ ତେଲ ।

 ପ୍ରଣାଳୀ


ମୂଳାକୁ ଗୋଲ ଗୋଲ କାଟି ସମାନ ବ୍ୟବଧାନରେ କାଟି ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ । ସାମାନ୍ୟ ଲୁଣ ହଳଦୀ ଦେଇ ଏକ କପ୍ ପାଣି ଦେଇ କରେଇରେ ଘୋଡାଇକରି ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଟାଣ ସିଝା କରି ସେଗୁଡିକୁରୁ ପାଣି ନିଗାଡି ଥାଳିରେ ଥଣ୍ଡା କରିଦିଅନ୍ତୁ ।
ଅରୁଆ ଚାଉଳ ଓ ବୁଟକୁ ପାଣିରେ ବତୁରାଇ ଜୀରା ଲଙ୍କା ଦେଇ ଏକତ୍ର ବାଟି ଆଣ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁସେଇ ଆଣରେ ସାମାନ୍ୟ ଲୁଣ ପକାଇ ମୂଳା ଖଣ୍ଡ ଗୁଡିକୁ ବୁଡାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ତାୱାରେ ତେଲ ପକାଇ ଏଇ ମୂଳାକୁ ଗୋଟି ଗୋଟି କରି ଆଣରେ ବୁଡାଇ ଧୀର ଜାଳରେ ଏପଟ ସେପଟ କରି ଲେଉଟାଇ ଭାଜନ୍ତୁ ଓ ଗରମ ଗରମ ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ ।
ମୂଳାକୁ ଖଣ୍ଡ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଲୁଣ ହଳଦି ଦେଇ ସିଝାଇ ସାରିଲା ପରେ ସେଗୁଡିକୁ ଘିଅରେ ଭାଜିଲେ ଅଧିକ ସୁଆଦ ଲାଗେ । କରେଇରେ ଘିଅ ପକାଇ ସୋରିଷ ଫୁଟାଇ ଏଇ ସିଝା ମୂଳା ଖଣ୍ଡ ଗୁଡିକୁ ସେକି ସେକି ଭାଜି ଦେବେ ଓ ଜୀରା ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡରୁ ଏକ ଚାମଚ ସେଥିରେ ପକାଇବେ ।  


ଉତ୍ସ – ଓଡିଶୀ ରନ୍ଧନ କଳା ( ପ୍ରସନ୍ନକୁମାରୀ ଦେବୀ )

No comments:

Post a Comment