Saturday, November 21, 2015

  ବାଇଗଣ ଭଜା

 

ଫଟୋ କ୍ରେଡିଟ୍ - ୱିକିମିଡିଆ କମନସ୍

 

ସାମଗ୍ରୀ

 

ଛୋଟ ଛୋଟ ପେଣ୍ଡି ବାଇଗଣ ଆଠ-ଦଶ ଟା, ଜୀରା ଲଙ୍କୀ ଭଜା ଗୁଣ୍ଡରୁ ଚାରି ଚା ଚାମୁଚ, ଦୁଇ ଚାମୁଚ ବେସନ ବା ସୁଜି, ଅଧଚାମଚ ଚିନି, ଅଧ ଚାମଚ ଲୁଣ ବା ଲେମ୍ବୁରସ, ଭାଜିବା ପାଇଁ ତେଲ, ଏକ ଚାମଚ ମେଥି ।

ପ୍ରଣାଳୀ

 

ବାଇଗଣରେ ଭୁଣ୍ଡି ଥିବ ଓ ଉପରଆଡୁ ଚାରିଫାଳ କରି, ବାଇଗଣର ଅଧା ଯାଏ କାଟି, ଖାଲି ପାଣିରେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ । ଭଜା ଜୀରାଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡରେ ଦୁଇ ଚାମୁଚ ସୁଜି ମିଶାଇଦିଅନ୍ତୁ । ଏହି ମିଶ୍ରଣରୁ କିଛି ନେଇ ଗୋଟିଏ ବାଇଗଣରେ ଦେଇ ହାତରେ ବାଇଗଣକୁ ମୁଠେଇ ଦେଇ ଚିପି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହିପରି ସବୁ କରିସାରିଲା ପରେ କରେଇରେ ସାମାନ୍ୟ ତେଲ ଦେଇ ବାଇଗଣଗୁଡିକୁ ଧୀରଭାବେ ରଖିସାରିଲା ପରେ କରେଇରେ ସାମାନ୍ୟ ତେଲ ଦେଇ ବାଇଗଣଗୁଡିକୁ ଧୀରଭାବରେ ରଖି ଘୋଡାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ  କରେଇକୁ ରଖି ମୁଠାଏ ପାଣି ଛିଞ୍ଚି ଦିଅନ୍ତୁ । 
ପାଣି ମରିଗଲାପରେ ଘୋଡଣି କାଢି ତାକୁ ଧୀର ଭାବେ ଲେଉଟାଇ, ଗଡେଇ ଗଡେଇ, ଆଉ ଟିକେ ତେଲ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ । ଧୀର ଜାଳରେ ଭଜାକୁ ଗଡେଇ ଗଡେଇ ଭାଜିଲେ ଭଜା ଭଲ ଲାଗେ । 

ଉତ୍ସ – ଓଡିଶୀ ରନ୍ଧନ କଳା ( ଲେଖିକା - ପ୍ରସନ୍ନକୁମାରୀ ଦେବୀ )

No comments:

Post a Comment