ବାଇଗଣ ଭଜା
ଫଟୋ କ୍ରେଡିଟ୍ - ୱିକିମିଡିଆ କମନସ୍ |
ସାମଗ୍ରୀ
ଛୋଟ ଛୋଟ ପେଣ୍ଡି ବାଇଗଣ ଆଠ-ଦଶ ଟା, ଜୀରା ଲଙ୍କୀ ଭଜା
ଗୁଣ୍ଡରୁ ଚାରି ଚା ଚାମୁଚ, ଦୁଇ ଚାମୁଚ ବେସନ ବା ସୁଜି, ଅଧଚାମଚ ଚିନି, ଅଧ ଚାମଚ ଲୁଣ ବା
ଲେମ୍ବୁରସ, ଭାଜିବା ପାଇଁ ତେଲ, ଏକ ଚାମଚ ମେଥି ।
ପ୍ରଣାଳୀ
ବାଇଗଣରେ ଭୁଣ୍ଡି ଥିବ ଓ ଉପରଆଡୁ ଚାରିଫାଳ କରି, ବାଇଗଣର
ଅଧା ଯାଏ କାଟି, ଖାଲି ପାଣିରେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ । ଭଜା ଜୀରାଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡରେ ଦୁଇ ଚାମୁଚ ସୁଜି
ମିଶାଇଦିଅନ୍ତୁ । ଏହି ମିଶ୍ରଣରୁ କିଛି ନେଇ ଗୋଟିଏ ବାଇଗଣରେ ଦେଇ ହାତରେ ବାଇଗଣକୁ ମୁଠେଇ ଦେଇ
ଚିପି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହିପରି ସବୁ କରିସାରିଲା ପରେ କରେଇରେ ସାମାନ୍ୟ ତେଲ ଦେଇ ବାଇଗଣଗୁଡିକୁ
ଧୀରଭାବେ ରଖିସାରିଲା ପରେ କରେଇରେ ସାମାନ୍ୟ ତେଲ ଦେଇ ବାଇଗଣଗୁଡିକୁ ଧୀରଭାବରେ ରଖି ଘୋଡାଇ
ଦିଅନ୍ତୁ । କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ କରେଇକୁ ରଖି ମୁଠାଏ
ପାଣି ଛିଞ୍ଚି ଦିଅନ୍ତୁ ।
ପାଣି ମରିଗଲାପରେ ଘୋଡଣି କାଢି ତାକୁ ଧୀର ଭାବେ ଲେଉଟାଇ,
ଗଡେଇ ଗଡେଇ, ଆଉ ଟିକେ ତେଲ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ । ଧୀର ଜାଳରେ ଭଜାକୁ ଗଡେଇ ଗଡେଇ ଭାଜିଲେ ଭଜା ଭଲ
ଲାଗେ ।
ଉତ୍ସ – ଓଡିଶୀ ରନ୍ଧନ କଳା ( ଲେଖିକା - ପ୍ରସନ୍ନକୁମାରୀ ଦେବୀ )
No comments:
Post a Comment