Sunday, November 29, 2015

ପଣସ ବରା



ଫଟୋ କ୍ରେଡିଟ୍ - ୱିକିମିଡିଆ କମନସ୍ 


ସାମଗ୍ରୀ 


କଠା ପଣସ ୨୫୦ ଗ୍ରାମ୍, ଚୁନା କଟା ହୋଇଥିବା ଦୁଇଟ ମଧ୍ୟମ ଆକାରର ପିଆଜ, ଚୁନା କଟା ହୋଇଥିବା ଏକ ଇଞ୍ଚ ଲମ୍ବାର ଅଦା ଖଣ୍ଡେ, ୩ଟି କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ ଦୁଇ ଚାମୁଚ, ମଧ୍ୟମ ଆକାରର ଦୁଇଟି ଆଳୁ, ଚାରି ଚାମୁଚ ନଡ଼ିଆ କୋରା, ସୁଆଦ ଅନୁସାରେ ତେଲ, ଭାଜିବା ପାଇଁ ତେଲ ।

ପ୍ରଣାଳୀ 


ପଣସ କାଟିବା ଆଗରୁ ହାତରେ ଓ ପନିକିରେ ତେଲ ମାରନ୍ତୁ । ପଣସରୁ ମୋଟା କରି ଚୋପା ଛଡାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ସେଗୁଡିକରୁ ବୋତି ବାହାର କରି ଖଣ୍ଡ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ସେଗୁଡିକୁ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଆଳୁରୁ ମଧ୍ୟ ଚୋପା ଛଡାଇ ଖଣ୍ଡ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଏକାଠି ପ୍ରେସର୍ କୁକୁର୍ ରେ ଲୁଣ ହଳଦୀ ଦେଇ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହା ଥଣ୍ଡା ହୋଇ ଗଲା ପରେ ହାତରେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏଥିରେ କଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, କଟା ପିଆଜ ଓ ଅଦା ଗୁଣ୍ଡ ଗୁଣ୍ଡ କରି କାଟି ପକାଅନ୍ତୁ । ନଡ଼ିଆ କୋରା ଓ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ବରାପରି କରି ତାୱାରେ ତେଲ ପକାଇ ଏହି ବରାଗୁଡିକୁ ଭାଜନ୍ତୁ ।

ଉତ୍ସ – ଓଡିଶୀ ରନ୍ଧନ କଳା ( ପ୍ରସନ୍ନକୁମାରୀ ଦେବୀ )

No comments:

Post a Comment