Saturday, July 28, 2018

ମଞ୍ଜା ବରା

ପ୍ରସନ୍ନ କୁମାରୀ ଦେବୀ


ଫଟୋ କ୍ରେଡ଼ିଟ - ୱିକିମିଡିଆ କମନ୍ସ୍ 
ସାମଗ୍ରୀ

ଚାଖଣ୍ଡେ ଲମ୍ବର ଏକ ଖଣ୍ଡ ସଜ ମୂଳ ମଞ୍ଜା, ଦୁଇ ତିନିଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଦୁଇଟା ଆଳୁ, ରସୁଣ ପାଞ୍ଚ ଛଅ କୋଲା, ଅଦା ଖଣ୍ଡେ, ଉଲିପିଆଜ ଏକଟା, ଧନିଆ ପତ୍ର, ତିନି ଚାରି ଚାମଚ ବେସନ, ଆବଶ୍ୟକୀୟ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ । କୋରା ନଡ଼ିଆ ଥିଲେ ତିନି ଚାରି ଚାମଚ ।

ପ୍ରଣାଳୀ

ମଞ୍ଜାକୁ ଗୋଲ ଗୋଲ କରି କାଟି ସେଥିରୁ କାଟିବା ସମୟରେ ତନ୍ତୁଗୁଡ଼ିକୁ ଆଙ୍ଗୁଠିରେ ଗୁଡ଼ାଇ ବାହାର କରିଦିଅ । ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଚୂନେଇ କରି କାଟି ଲୁଣ ହଳଦୀ ପକାଇ ଦଳି ଦିଅ । ଦଳି ସାରିଲା ପରେ ସେଥିରୁ କିଛି ପାଣି ବାହାରିବ । ସେ ପାଣିକୁ ଚିପୁଡ଼ି ଦିଅ ଓ କରେଇରେ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଘୋଡ଼େଇ କରି ବାମ୍ଫେଇ ଦିଅ । ଦୁଇଟି ସିଝା ଆଳୁକୁ ଚକଟି ଏଇ ମଞ୍ଜାରେ ମିଶାଅ । ଏଥିରେ ପିଆଜ, ଅଦାକଟା, ନଡ଼ିଆ, ଲଙ୍କା ଖଣ୍ଡ, ଧନିଆଁ ପତ୍ର ଓ ବେସନ ଦେଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଅ । ଆବଶ୍ୟକ ମନେ କଲେ ସାମାନ୍ୟ ଲୁଣ ଦେଇ ପାର ।

ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ହାତରେ ବରା ଭଳି ଚତରେଇ ପଲମରେ ତେଲ ଦେଇ ଭଲ ଭାବେ ସେକି, ସେକି ଭାଜି ସାରିଲା ପରେ ପରିବେଷଣ କର । 

No comments:

Post a Comment