Sunday, July 15, 2018

ପୋଇ ଶାଗ

ପ୍ରସନ୍ନ କୁମାରୀ ଦେବୀ


ପୋଇ ଶାଗ
ଫଟୋ କ୍ରେଡ଼ିଟ - ୱିକିମିଡିଆ କମନ୍ସ୍

ସାମଗ୍ରୀ - ବଡ଼ ପୋଇ ପତ୍ରରୁ ୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ଦୁଇଟା ଆଳୁ, ଅଧ କପ ନଡ଼ିଆ କୋରା, ଦୁଇ ତିନିଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଏକ ଚାମଚ ଜୀରା, ଶୋରିଷ, ଅଧ ଚାମଚ ଫୁଟଣ, ବଡ଼ ଚାମଚରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ତେଲ ଓ ପରିଣାମ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ।

ପ୍ରଣାଳୀ - ପ୍ରଥମେ ପୋଇପତ୍ରକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଗୁଣ୍ଡ ଗୁଣ୍ଡ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଆଳୁର ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ସରୁ ସରୁ କରି କାଟି ପାଣିରେ ଧୋଇ କରି ରଖନ୍ତୁ । କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଦେଇ ଫୁଟଣ ଓ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଫୁଟାଇଲା ପରେ ଆଳୁ, ନଡ଼ିଆ କୋରା ଓ ଶାଗକୁ ପକାଇ ଖରଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ । ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ ।  ଶାଗ ସିଝିଲା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ ।

No comments:

Post a Comment