Sunday, August 05, 2018

ବିରିର ପାୟସ

ପ୍ରସନ୍ନ କୁମାରୀ ଦେବୀ


ଫଟୋ କ୍ରେଡ଼ିଟ - ୱିକିମିଡିଆ କମନ୍ସ୍

ଆବଶ୍ୟକ - ଚୋପାଛଡ଼ା ବିରି ୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଘିଅ ଚାରି ଚାମଚ, ଚିନି ୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଦୁଇଟି ଗୁଜୁରାତି, ୧/୪ ଜାଇଫଳ (ଏକ ଜାଇଫଳର ଚାରି ଭାଗରୁ ଭାଗେ), ଅଧ ଲିଟର କ୍ଷୀର ।

ପ୍ରଣାଳୀ - ବିରି ଓ ଚାଉଳକୁ କରେଇରେ ଅଳ୍ପ ଉଷୁମ କଲା ପରେ ତାକୁ ହାତ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡରରେ ଚିକ୍କଣ ଭାବେ ଚୂନା (ପାଉଡର) କରିଦିଅ । କରେଇରେ ଘିଅତକ ଦେଇ ଚୂନାକୁ ଧୀର ଜାଳରେ ଭାଜ । ଏହି ଭଜାର ରଙ୍ଗ ବାଦାମୀ ହୋଇଗଲେ ଏଥିରେ ଚିନି ପକାଇ ଦୁଧତକ ଗରମ କରି ଏକ ଲିଟର ପାଣି ଢାଳି ଦିଅ ଓ କିଛି ସମୟ ଫୁଟାଅ । ଯଦି କ୍ଷୀର କମ୍ ଲାଗେ ବା ଚୂନା ଭଲ ଭାବେ ସିଝି ନ ଥାଏ ତେବେ ଆଉ ଏକ କପ୍ ଗରମ ପାଣି ସେଥିରେ ଦେଇ ପାର । ବହଳିଆ ହୋଇ ଗଲେ ଓହ୍ଲାଇ ଜାଇଫଳ ଓ ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ଦେଇ ଦିଅ । ଏଥିରେ ମଧ୍ୟ କିଛି ପରିମାଣରେ ଦୁଧସର ମିଶା ଯାଇ ପାରେ ।

ଏହା ଅଧିକ ଗୁରୁପାକ ଖାଦ୍ୟ । କିନ୍ତୁ ଖାଇଲେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସୁସ୍ୱାଦୁ ଲାଗେ ।

No comments:

Post a Comment