Wednesday, December 09, 2015

ବିରି ଚକୁଳି 



ଫଟୋ କ୍ରେଡିଟ୍ - ୱିକିମିଡିଆ କମନସ୍ 

ସାମଗ୍ରୀ


୨୫୦ ଗ୍ରାମ୍ ବିରି ଜାଇ, ଅଧ କିଲ ଅରୁଆ ଚାଉଳ, ସୁଆଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ।

ପ୍ରଣାଳୀ 


ବିରିକୁ ବତୁରାଇ ଚୋପା ଛଡାଇ ଚିକ୍କଣ କରି ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଚାଉଳକୁ ଭିଜାଇ ଅଲଗା ବାଟି ରଖନ୍ତୁ । ବିରି ଫେଣାଇ ସାରିଲା ପରେ ଚାଉଳ ବଟା ସେଥିରେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଲୁଣ ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଗୋଳାଇ ଘୋଡାଇ କରି ତିନି ଚାରି ଘଣ୍ଟା ରଖିଦିଅ । 

ପଲମରେ ତେଲ ଘସି ଏହି ବଟା ସୋଦୁଅରୁ କରଚୁଲିଏ ନେଇ ପକାଇ ଗୋଲ କରି ବଡ ଆକାର କରି ଦିଅ । ଧୀମା ଆଞ୍ଚରେ କଲେ ଚକୁଳି ନରମ ରହେ । ତେଲ କମ୍ ଦେବାକୁ ଚାହିଁଲେ ଗୋଟିଏ ବାଇଗଣ ଭୁଣ୍ଡିକୁ ତେଲ ଗିନାରେ ବୁଡାଇ ଆଣି ତାୱାରେ ଘସି ଚକୁଳି ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ କଲେ ତାହା ସଫା ଦେଖାଯାଏ ଓ ନରମ ଲାଗେ । 

ଉତ୍ସ – ଓଡିଶୀ ରନ୍ଧନ କଳା ( ପ୍ରସନ୍ନକୁମାରୀ ଦେବୀ )

No comments:

Post a Comment